tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulukertomus

Pienessä Betlehemissä oli ilta, tähdet olivat syttyneet taivaalle. Ihmisiä kulki kaupungin teillä etsien yöpaikkaa. He olivat tulleet kirjoittamaan nimensä keisarin veroluetteloon. Olihan verollepanon aika. Majatalo oli jo täynnä, mutta eläinten suojaan ei ollut tullut vielä ketään. Maria ja Joosef saapuivat kaupunkiin kovin myöhään. He olivat tehneet matkaa hitaasti, sillä Maria odotti lasta. Mariaa väsytti. Majatalon isäntä saattoi Joosefin ja Marian eläinten suojaan nukkumaan.

Yöllä Maria synnytti pojan. Maria kietoi lapsensa lämpimiin vaatteisiin, piti häntä hellästi sylissään ja hyräili hiljaa keinuttaen lastaan. Pian äiti laittoi pojan nukkumaan seimeen, eläinten ruokakaukaloon. Joosef piti hyvää huolta Mariasta.

Kaupungin läheisellä kedolla paimenet vartioivat lammaslaumaansa. Työstään uupuneina he istuivat hiljaisina. Nuotio valaisi heidän uurteisia kasvojaan. Joku lampaista määki aitauksessa. Keskellä pimeää yötä paimenet näkivät kirkkaan valon. Heidän lähellään seisoi enkeli ja valoa tulvi pimeyteen.

Paimenet pelästyivät, mutta enkeli sanoi heille:” Älkää pelätkö. Minä kerron teille ilosanoman. Tänä yönä teille on syntynyt Vapahtaja. Menkää katsomaan häntä Betlehemiin. Te löydätte hänet eläinten suojasta, sillä hän nukkuu seimessä.” Samassa paimenet näkivät suuren joukon enkeleitä. Enkelit lauloivat kiitosta Jumalalle.

Yötaivas oli valoisa ja kirkas. Enkelit menivät takaisin taivaaseen. tuli pimeää. Paimenet olivat hämmästyneitä, ihmeissään. Silloin joku heistä nousi seisomaan ja sanoi:” Nyt Betlehemiin, lähdetään kiireesti! Siellä näemme mitä on tapahtunut.” Niin paimenet lähtivät kaupunkiin.

Pieni kaupunki oli hiljainen kun paimenet saapuivat sinne. Vain tähdet tuikkivat kaupungin yllä. Paimenet löysivät eläinten suojan. Siellä he näkivät lapsen, joka nukkui seimessä. Paimenet polvistuivat seimen äärelle. Sitten he kertoivat Marialle ja Joosefille mitä kedolla oli tapahtunut ja mitä enkeli oli heille puhunut.

Maria ihmetteli paimenten kertomusta. Hän painoi kaiken tarkasti mieleensä. Paimenet palasivat iloisina lammaslaumansa luokse. He kiittivät Jumalaa siitä, että saivat kuulla enkelten laulun yön keskellä ja nähdä juuri syntyneen lapsen.

Seija Saarinen


Kaikille, aivan kaikille haluan toivottaa rauhaisaa Joulun aikaa ja elämyksellistä Uutta vuotta!

Beatman

2 kommenttia:

  1. Löysinpä nyt blogisi.
    Jos haluat, että vien sen samakasan luetteloon, niin vihjaa, vaikka mun blogiin kirjoita jokin kommi. Mutta kun jatkat blogiasi, niin kirjoita jatkoa tähän samaan, ettei sinulle tulisi sitten niin monia erinimisiä blogeja (tämän blogin nimi viittaa vähän siihen, ettei tämä olisi sun IHKA OIKEAN blogin nimi).
    Tsekkaile.

    Hyvää tätä vuotta 2011

    VastaaPoista
  2. Voi että, nyt vasta tämän näin.

    Oikein mukavaa vuoden jatkoa Sinulle Beatman kurjaltahan tämä alku vähän tuntuu, mutta yrittäkäämme elää tämä oma pieni elämä parhaamme mukaan. Blogisi nimeksi laittaisin kyllä jotakin ihan muuta, sillä oletan että kirjoitat lisää jotakin:) Jään odottamaan...

    VastaaPoista